Sjaan Nel Konijn

Het eerste boek dat van mij is verschenen, is Sjaan Nel Konijn. Het is uitgegeven door uitgeverij Moon en de illustraties zijn gemaakt door Iris Boter

Benieuwd naar Sjaan Nel Konijn? Lees hieronder de flaptekst…

Stel je voor: je moeder is een snibbige dame met een deftig adviesbureau en je vader een warrige goedzak. Zíj wilde je Chanel noemen; híj verstond Sjaan Nel en gaf dat door aan de gemeente. Iets waar je moeder nog altijd om kan huilen – zegt ze. Tsja, dan zit je mooi met de gebakken peren. Zeker als je ouders dan ook nog eens hun huis doormidden knippen om vervolgens ieder hun eigen gang te kunnen gaan. 

Sjaan kan gelukkig altijd bij haar beste vriend Storm terecht. Hij woont met zijn moeder in het Haantje; de enige gezellige plek in het verlaten dorpje Bitterkerk. Er is een frituurpan, een gezellig barretje en een oud bankstel waarop Sjaan, Storm en hun vriendin Pien les krijgen.  Dan besluit de geniepige dorpsmanager dat het Haantje gesloopt moet worden om ruimte te maken voor een chique golfbaan. Storm en zijn moeder zullen moeten verkassen naar de grote stad. Tot overmaat van ramp stapelen de ongelukken rond het Haantje zich op. De dorpsmanager vindt het er zelfs zo gevaarlijk dat hij haast wil maken met de sloop. Sjaan vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Zijn het wel ongelukken die er gebeuren bij het Haantje of is er meer aan de hand…? 

GEBONDEN, 240 P. | ISBN: 9789048842223 | € 14.99 | 05-03-2018

Het Wonderlijke Winterboek

Voor Het wonderlijke Winterboek schreef ik het verhaal toverzout. De illustraties werden gemaakt door Danielle Schothorst.

Het wonderlijke winterboek is een prachtige winterse voorleesbundel met heel veel nieuwe verhalen en illustraties!

In deze bundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de winter. Over Sint en Piet, die soms wel een beetje hulp kunnen gebruiken, over een prachtig midwinterfeest, over een kerstman die zijn muts kwijt is, over een onsmakelijk kerstdiner, en over héél veel oliebollen…

Met verhalen van Kees de Boer, Annemarie Bon, Iris Boter, Marianne Busser & Ron Schröder, Chariva, Pieter Feller, Lysette van Geel, Yvon Jaspers, Karine Jekel, Marloes Kemming, Kelly van Kempen, Sjoerd Kuyper, Lisa Manuels, Elisabeth Mollema, Erik van Os & Elle van Lieshout, Isabelle de Ridder, Coco van Rijn, Jette Schröder, Pamela Sharon en Carry Slee

Met illustraties van Myriam Berenschot, Nynke Boelens, Kees de Boer, Tjarda Borsboom, Iris Boter, Charlotte Bruijn, Marijke Buurlage, Job van Gelder, Saskia Halfmouw, Philip Hopman, ivan & ilia, Gertie Jacquet, Aimée de Jongh, Sandra Klaassen, Eefje Kuijl, Merel van Lamoen, Lisa Manuels, Daniëlle Schothorst, Dagmar Stam, Natascha Stenvert, Marije Tolman en Lisa van Winsen

 

GEBONDEN, 272 p. | ISBN: 9789048849314 | € 16.99 |  13-11-2019

Recensies

Heb je Sjaan Nel Konijn al gelezen? Ik vind het heel leuk als je me laat weten wat je van het verhaal vindt, stuur me een berichtje via de contactpagina.

Dit is wat anderen zeggen over Sjaan Nel Konijn:

  “Deze filosofische insteek maakt dit boek meer dan een onderhoudend verhaal. Het leent zich ook uitstekend voor een leesclub met kinderen of om te filosoferen in de klas.”

  Joke D.

  Hebban.nl

  “Met zo’n titel krijg je toch al direct zin in de rest van het boek? Bovendien zijn de illustraties in Sjaan Nel Konijn van Iris Boter, en dat is altijd een lust voor het oog.”

  Anouks tips

  Bek Boeken

  “Sjaan Nel Konijn is een “vlot geschreven verhaal. Vriendschap staat centraal in dit boek, maar er wordt ook veel gelachen en het onderzoek van Sjaan zorgt voor de nodige spanning. Een boek dat je keer op keer verrast, waardoor het geen moment verveeld!”

  Irene

  Wij testen het

  Bestellen

  Het boek is bij de volgende winkels verkrijgbaar: