Over Coco van Rijn

Mijn naam is Coco van Rijn. Ik woon met mijn man, drie kinderen en een veel te dikke kater in een dorpje in Zuid-Holland. Opgroeien deed ik op de boerderij van mijn ouders. Kamperen in het weiland, hutten bouwen en vuurtje stoken; het kon daar allemaal. Enige probleempje op de boerderij was mijn angst voor alle dieren die groter waren dan een cavia. Alleen al bij het zien van een losgebroken geit, sprintte ik naar mijn kamer. Daar wachtte ik dan, met een goed boek op schoot, tot iemand me kwam melden dat het gevaar geweken was.

Op mijn zeventiende verruilde ik de boerderij voor een kamertje in het centrum van Rotterdam. In diezelfde stad studeerde ik filosofie en werkte ik vervolgens jarenlang als adviseur op het mooie stadhuis aan de Coolsingel. Wonen in de stad vond ik erg leuk. Vooral omdat je er alle soorten eten, boeken en andere spulletjes kunt vinden. Een jaar geleden heb ik de stad verruild voor de polder, want na zeventien jaar stad miste ik die ‘enge dieren’ stiekem best wel. En mijn familie trouwens ook.

Ik houd erg van lezen, maar ik vind het misschien nog wel leuker om zelf verhalen te bedenken. Sjaan Nel Konijn is mijn eerste boek en ik hoop dat er nog veel meer van mijn verhalen worden uitgegeven.